Испанска компания за недвижими имоти планира да строи жилищен комплекс от затворен тип с повече от 2000 апартамента и жп гара в района между София и Перник. Това съобщи на пресконференция Николина Николова, генерален директор на "Херчеса"-България.

Компанията ще участва в предстоящото четвърто издание на Балканското изложение за недвижими имоти БАЛПЕКС, което ще се състои от 10 до 12 октомври.

На площ от над 4000 квадратни метра ще се представят над 300 проекта от всички сегменти на строителството. Във форума ще участват над 150 изложители.

На 9 октомври в София ще се състои и локална конференция "Балрек-България", на която ще бъде дискутирано развитието на сектора за недвижимите имоти през следващите две години.

Според представителя на испанската компания, пазарът в България има тенденция да расте и да отсее качествените проекти.

Теодора Димитрова от ЕРА-България прогнозира намаляване на процента на сделките с жилищни имоти със спекулативна цел. Доходите и собствеността ще продължават да са сред основните фактори на пазара на недвижими имоти. От ЕРА, която работи и в Румъния, съобщиха, че там има спад на сделките с жилища и повишено предлагане, което е причина инвеститорите да намаляват с 5 до 10 на сто цените на имотите.

Според РЕ/МАКС-България в страната не се очаква спад на цените на недвижимите имоти.

За предприемачите и чуждите инвеститори имотите в България са и ще продължават да бъдат добра инвестиция, поради ниските цени и растящата себестойност. Поради тази причина цените у нас, според компанията, неизбежно ще достигнат нивата на съседните ни държави.

И
зточник: БТА, Снимка: БГНЕС