Издадоха лиценз на И Ар Джи Капитал – 3 АДСИЦ

694

Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел на И Ар Джи Капитал – 3 АДСИЦ. Фондът ще инвестира паричните средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти.

Надзорът потвърди и проспекта за публично предлагане на 700 хил. акции с номинална стойност 10 лв. всяка, издадени в резултат на първоначално увеличение на капитала. В момента капиталът на дружеството е 1.4 млн. лв.

„Българо-американски инвестиционен фонд” АД притежава 70% от капитала на дружеството, докато Франк Бауър и Майкъл Хънсбъргър имат по 7.86 и 7.50%.

Основният пазар на дружеството е пазарът на търговски площи, т. е. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба в български градове с над 250 000 жители. Инвестиционна цел е развиване на придобитите имоти като имоти с търговско предназначение – търговски центрове, хипермаркети, молове, складове, логистични центрове, които да бъдат отдавани под наем.

Към настоящия момент дружеството е придобило два недвижими имота - проект „Явор” в гр. Варна и проект „Загора” в г. Стара Загора.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...