Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел на И Ар Джи Капитал – 3 АДСИЦ. Фондът ще инвестира паричните средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти.

Надзорът потвърди и проспекта за публично предлагане на 700 хил. акции с номинална стойност 10 лв. всяка, издадени в резултат на първоначално увеличение на капитала. В момента капиталът на дружеството е 1.4 млн. лв.

„Българо-американски инвестиционен фонд” АД притежава 70% от капитала на дружеството, докато Франк Бауър и Майкъл Хънсбъргър имат по 7.86 и 7.50%.

Основният пазар на дружеството е пазарът на търговски площи, т. е. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба в български градове с над 250 000 жители. Инвестиционна цел е развиване на придобитите имоти като имоти с търговско предназначение – търговски центрове, хипермаркети, молове, складове, логистични центрове, които да бъдат отдавани под наем.

Към настоящия момент дружеството е придобило два недвижими имота - проект „Явор” в гр. Варна и проект „Загора” в г. Стара Загора.