Израелската компания BSR Europe Ltd, която е подразделение на BSR Engineering and Development Ltd, обяви, че е подписала договор чрез своя холандски филиал за закупуването на парцел в София, съобщава израелският сайт Globes.

Теренът е с обща площ близо 33 дка, а стойността на покупката е за повече от 36 млн. евро.

Израелската компания планира да изгради комплекс с обща разгърната застроена площ от 100 хил. кв. м. Предвидено е в комплекса да бъдат изградени луксозни жилища, търговски площи и много офиси.

Общата стойност на инвестицията е за приблизително 190 млн. Евро, като строителните работи по обектите възлизат на още около 61 млн. Евро.

Освен израелската BSR Europe, партньор в огромния проект е и Европейският фонд, който е NM Rothschild & Sons Ltd, както и трета компания, чието име засега не е оповестено.

BSR Europe ще бъде собственик на 42.5% от проекта, а според достоверна информацията компанията NM Rothschild & Sons Ltd ще притежава същия процентен дял.

Израелската компания има участие и в изграждането на друг смесен комплекс във Варна, с обща разгъната застроена площ над 230 хил. кв. м. Общата стойност на инвестицията е около 210 млн. евро, а очакваната печалба от комплекса е за повече от 300 млн. евро.