Израелци и гърци доминират на инвестиционния пазар

871
Израелци и гърци доминират на инвестиционния пазар

Инвестиционният пазар на търговски и офис площи е доминиран от израелски и гръцки кешови инвеститори, става ясно от проучване на Forton International.

Търсенето е насочено към изградени обекти с добри наематели, които имат добър бизнес и са подписали дългосрочен договор за наем на пазарни наемни нива. Дисбалансът по отношение на наемите стимулира наемателите да търсят нова локация, където да постигнат финансова оптимизация.

Липсата на наематели намалява стойността на недвижимите имоти. Поради тази причина, запазването на добрите наематели е от ключово значение за собствениците, като преценката как да се постигне това е индивидуална.

Търсената от инвеститорите доходност варира в рамките на 10% до 15%, в зависимост от имота.

Въпреки че през тримесечието се наблюдава известно сближаване между очакванията на инвеститорите и собствениците на имоти, все още има застой на инвестиционния пазар.

Определен интерес проявяват и българските инвеститори, които търсят да се възползват от намалената стойност на имотите, като са склонни да поемат и по-големи рискове по отношение покупка на недовършени имоти или бъдещи проекти.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg