Извършени са 264 проверки от ДНСК на лица, упражняващи строителен контрол

549
Извършени са 264 проверки от ДНСК на лица, упражняващи строителен контрол

За периода 1 юли 2008 г. – 30 септември 2008 г., от Дирекцията за национален строителен надзор са извършени общо 264 проверки, относно изпълнението на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор.

Проверени са строежи от първа до четвърта категория включително, на територията на цялата страна, в това число 98 жилищни сгради, 75 обществени сгради, 32 производствени сгради, 56 строежи от техническата инфраструктура и 3 хидротехнически съоръжения, за което са съставени констативни протоколи.

Проверени са 139 юридически лица и еднолични търговци, извършващи оценка на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

За установените нарушения през третото тримесечие на годината са издадени 10 наказателни постановления. Седем от тях са на юридически лица и три на физически лица, упражняващи дейност от и за сметка на еднолични търговци и юридически лица – консултанти.

Проверките на ДНСК са в изпълнение на заповед на Министъра на регионалното развитие и благоустройството за засилен контрол върху лицата, извършващи строителен надзор.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...