Милиардерът от Южна Африка Сол Керцнер се е заел с поредния си изключително амбициозен и мащабен проект.

Този път той планира да строи луксозен курорт, носещ името “One&Only“, който ще бъде разположен на територията на някои от островите от проекта The World ("Светът"), намиращ се в залива на Дубай, съобщава ArabianBussines.com

Милиардерът отдавна планира съвместен проект с дубайския строителен предприемач Nakheel, който реализира The World.

Освен на територията на The World, супер луксозен курорт със същата марка - “One&Only“, се планира да бъде построен и в Банкок и Мексико, става ясно от съобщението на Керцнер за дубайските медии.

Предприемачът обяви откриването на луксозната марка хотели в Европа през 2002 г., като до момента има верига в Малдивите, Бахамските острови и Мексико.

Милиардерът не крие желанието си да открие и луксозни хотели в други горещи точки по света като Южна Африка, Занзибар и Коста Рика.

Проектът на курорта включва огромен хотел с капацитет 1 500 апартамента, който ще има няколко ресторанта с различна национална кухня, множество водни атракции и спа процедури за пълен релакс на гостите, както и огромен аквариум, в който ще живеят 65 хиляди морски животни и растения.

Подобен басейн има единствено в един от най-големите морски паркове в света и най-големия в Близкия Изток, който обаче не се намира в Дубай.

Естествено, това са само част от атракциите, които луксозният курорт ще предлага на своите посетители, като собственикът държи голяма част от тях да запази в пълна тайна, правейки откриването на новия курорт още по-знаменателно събитие.