Как да запазим наситения цвят на стените у дома

4421
Как да запазим наситения цвят на стените у дома

Модерната визия в интериора до голяма степен се предопределя от свойствата и надеждността на избраните продукти. Колкото и лесно и приятно на пръв поглед да изглеждат процесите по декориране на помещенията, често се случва да се изправим пред различни проблеми, свързани с качеството на изпълненото покритие.

Тези проблеми могат да са изключително разнородни – от неправилен избор на продуктови решения и затруднения при селекцията и съчетанието на цветовете, до грешки в техниките на нанасяне, проблемна последваща експлоатация и други.

Сред всички тях обаче един проблем се налага като особено упорит и разпространен сред крайния потребител, а именно:


Как да запазим първоначалния облик и наситения цвят на стените напред във времето?

Резонността на този въпрос се поражда вследствие на множеството различни фактори и предпоставки, действащи в обратна, на този стремеж, посока:

  • Изсветляване или обезцветяване на първоначалното покритие;
  • Увреждане на боядисаната повърхност вследствие на механичен натиск и външни влияния;
  • Трудности при коригирането на възникнали следи, отпечатъци или наранявания по боядисаната повърхност;
  • Нужда от периодично пребоядисване в следствие на следи от захабяване и експлоатация, както и съпътстващите го процеси по подготовка на помещенията, защита на мебелите и други времеемки казуси, създаващи неудобство;

Наситени цветове, неподвластни на времето с ТЕРАФЛЕКС® VISION PREMIUM

Гамата от вододисперсионни бои на МАРИСАН предлага професионално и комплексно решение на посочените проблеми. Високопокривният латекс ТЕРАФЛЕКС® VISION PREMIUM (клас 2) е предназначен за боядисване на силно натоварени интериорни помещения в офиси, обществени сгради, хотели, търговски центрове, зали за конференции, чакални, магазини, коридори, стълбища, фоайета и други.

Освен тях, той също е и предпочитано решение за изпълнение на стени и повърхности в дома. Благодарение на неговите комплексни качества, интензивната експлоатация на помещението и високите механични натоварвания на повърхностите не води до увреждане или дълготрайно влошаване на покритието на стените.

По този начин едни от най-често срещаните проблеми в помещенията с постоянна циркулация, познати на всеки един – разноцветни следи и отпечатъци, които остават по боята при контакта на хора, предмети и домашни любимци със стените (като например следи от допир на столове, маси и други мебели, следи от обувки, търкане на дрехи и подпиране на хора по стените и др.), вече не са повод за притеснение.

Завидната устойчивост на мокро миене и триене (клас 2) прави поддръжката на нанесената боя лесна и безпроблемна – само с помощта на обикновена гъба и вода. Така само за минути може да възвърнете красивия облик и наситения цвят на стените, съхранявайки тяхната първоначална визия напред във времето. 

Характерният за продукта цвят, с фино и меко копринено усещане, гарантира декорацията на помещенията в свежи и наситени нюанси, неподвластни на стареене, пожълтяване или обезцветяване. ТЕРАФЛЕКС® VISION PREMIUM се нанася лесно и удобно, без да капе и да се стича.

След полагане продуктът позволява „дишането“ на основата, а благодарение на добрата си адхезия с нея, се явява предпочитано решение за декорация на бетон, PVC, гипсокартон, варо-циментови мазилки и шпакловки и други повърхности. Верен помощник за избор на цвят от океана цветове, се явява системата за тониране ENERGY IN COLORS, предоставяща възможност за оцветяване на боята по желание на клиента в повече от 2080 различни цвята.

„Изпълнението на интериора, внимателният подбор и цветово планиране са своеобразно отражение на индивидуалния стил и внушение.“

Грундирането - ключът към качествено и красиво боядисаните повърхности

Крайният резултат от боядисването зависи, както от качеството на боята и нейната покривност, така и от състоянието на основата, върху която се полага тя. Нейните подготовка и грундиране определят оптиката и внушението на боядисаната повърхност. Грундирането осигурява подобрено сцепление на нанесеното покритие боя с основата.

Така например, ТЕРАФЛЕКС® УНИВЕРСАЛЕН ГРУНД ПРЕДИ БОЯДИСВАНЕ притежава свойството да прониква дълбоко в повърхността, да я импрегнира и заздравява дълготрайно. С негова помощ се изравнява нейната попиваща способност и гарантирано се намалява разходът на боя. Грундът предотвратява неравномерното попиване на боята в основата, като по този начин възпрепятства образуването на цветни разлики, петна и следи от четки по боядисаната повърхност.

Професионално планиране и значително редуциране на разходите с КАЛКУЛАТОР НА РАЗХОДА

Защо да губите ценно време в комплексни изчисления на точното количество боя или грунд, които ще са ви нужни за изпълнението на вашия проект, щом можете да го насочите в далеч по-приятни занимания?

Оставете изчисленията на КАЛКУЛАТОР НА РАЗХОДА, който ще свърши тежката работа, а на вас ще остави удоволствието от авторския дизайн и планирането на уникалната визия и дух на помещенията.

С помощта на софтуера, достъпен в страницата на всеки един от продуктите на МАРИСАН, можете само в рамките на няколко клика да извършите предварителното планиране на нужното количество материали, да спестите времеви ресурс и чувствително да минимизирате разходите за проекта.

Интериорни бои ТЕРАФЛЕКС® - комплексни решения за всяка ситуация

Гамата от вододисперсионни бои на МАРИСАН предлага още много различни възможности, съобразени с моментните нужди на вашия проект, без значение дали на преден план е поставено високото качество или икономичността на избора. Широката диверсификация позволява предлагането на продукти за всички нужди - разнообразни възможности за приложение, професионални свойства и завидно експлоатационно качество.

Специално създаденият раздел „БОЯДИСВАНЕ“ в корпоративния сайт на МАРИСАН, предоставя достъп до широк набор от полезна информация и множество практични съвети относно правилното изпълнение на процесите по боядисване на различните повърхности.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.  

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg