От 1984 г. американският кинорежисьор, продуцент и сценарист Джордж Лукас владее огромно парче земя на север от Сан Франциско, щата Калифорния. В това ранчо Лукас се канеше да построи киностудио, но така и не успя да се договори със съседите, местните власти и еколозите.

Както припомня San Francisco Chronicle покрай фабриката за филми, режисьорът планираше на мястото да се появи ресторант, спортна зала, басейн, стаи за деца и гараж за 200 коли. Лукас дълго мислеше над своя проект и искаше да го направи уникален.

Но в същото време жителите на съседните луксозни къщи също имаха своите планове. Те се бояха от дългото строителство, шума, калта и бъдещите тълпи посетители.

Цели 25 години местната асоциация на домовладелците спъваше всеки опит проектът да бъде започнат. Съседите на Лукас не бяха впечатлени и от уверенията му, че киностудиото ще донесе 300 млн. долара на местната икономика и ще създаде над 1000 работни места. В крайна сметка и на местно, и на федерално процедурите се точеха с години заради многобройните протести и накрая проектът съвсем спря.

През април 2012 г. компанията Lucasfilm официално заяви, че изоставя проекта. За годините Лукас сериозно се бил охарчил за експертизи и различни разходи, а плановете му са се променили:

Сега създателят на „Междузвездни войни“ и „Индиана Джоунс“ има нов проект. Той каза, че ще направи всичко възможно на мястото на неговата несбъдната мечта да се появят евтини жилища за бедни граждани и дом за възрастни хора....