Известният френски дизайнер на обувки Кристиан Лубутен -собственик на марката Christian Louboutin, придоби в центъра на Париж необитаем таван и гопревърна в апартамент, пълен с редки мебели и аксесоари от цял свят.

Макар да купи мястото преди седем години, дизайнерът се нанесе едва преди година.

Една трета от жилището е лична зона. В спалнята, гардеробната и банята собственикът може спокойно да прави каквото иска- да разхвърля вещи и да не се притеснява, ако дойдат гости.

Подът в гостната пък е покрит с килим, принадлежал някога на Ив Сен Лоран, който Лубутен купи на търг. Всички дивани са придобити от антикварни магазини, а сребърните полилеи бяха доставени от Италия.

Стаята за гости е разположена в кабинета на дизайнера. Самият той признава, че не обича, когато гостите остават за нощувка, защото чувства личното си пространство „стеснено“.

В кабинета на дизайнера има бюро от 1910 г. и кресло, също купено на търг на вещите на Ив Сен Лоран.

За да се превърне таванът в жилище се наложило всичко да се прави наново: прозорците били разширени, направени били вътрешни стени и подови настилки, а в наклонените стени на покрива били пробити триъгълници. Такива има в много парижки домове и служат за допълнителна вентилация.

В къщата на Лубутен светлината, проникваща през триъгълните прозорци, създава истинско светлинно шоу. За да се получи този ефект бил направен компютърен модел на жилището.

За обзавеждането си дизайнерът събрал преметите по време на странстванията си по света: каменната мозайка в трапезарията била купена в Дамаск, резбованите врати в хола - в Мароко.

"Къде ще съм, винаги намирам време за посещение на битпазарите или панаирите. Ако не успея, ми се струва, че е настъпил края на света“.