Сякаш французите няма нещо, което да не умеят да правят със стил. Дори когато случаят е свързан с малко жилищно пространство.

Блогърът и дизайнер Елеонор Бридж превърна своя апартамент от 35 кв. м във вдъхновяващо пространство.

Тя го описва като „малко гнездо – топло и щастливо – където аз определям правилата“.

Елеонор се мести в апартамента си преди 3 години. Оттогава е и дизайнът. Като професионалист обаче, тя не престава да измисля нови начини за оптимално усвояване на малката площ. Наскоро тя обедини усилия с ИКЕА.

Въпреки очевидното присъствие на схема от ярки цветове в дома, Елеонор споделя, че опитът й я е научил, че можем да използваме много цветове на едно място, стига да заложим на спокойна база и продължим да я поддържаме нататък.

Цветовият код придава игривост на лавицата с книги, докато атрактивните кутии са на разполжение на домакинята, за да съхранява вещите си.

На пук на малката площ, Елеонор е осигуря масто за зеленина.

Отворени лавици и плот на два етажа – така се осигурява повече пространство в малката кухня.

Елеонор винаги се стреми да направи мястото стилно и да провокира усещане за щастие. Един от начините е с възглавници.

В апартамента й има вана, за да може да си почива в края на деня. Приятната завеса за баня създава необходимото усещане за свежест и стил.

До ваната е устроена мивката и зоната, където стоят разкрасителните продукти на дизайнерката. Всичко е стегнато и добре подредено, това спомага за бързото откриване на всичко необходимо.

Тъмният цвят на слива създава усещане за спокойствие в спалнята. За осветлението Елеонор се е доверила на продуктите на ИКЕА.

Подобни решения са идеални, когато имате много обувки и почти никакво място за тях.

А това е напълно функционалният работен офис на дизайнерката. Има си всичко!