След седмици на спекулации, наскоро най-накрая стана ясно, че Екатерина Риболовльова, 22-годишната дъщеря на руския милиардер Дмитрий Риболовльов, е купувачът на мезонета на бившия главен изпълнителен директор на Citigroup Санди Уейл в Манхатън.

Според Forbes Риболовльова е платила цялата искана сума от 88 млн. долара за жилището, което е необичайнo предвид слабото състояние на имотния пазар. Това също така бе добре дошло за Уейл, който обеща да дари част от получените средства за благотворителност.

За Риболовльова не се знае почти нищо, освен че е студентка в щатски университет, родена е в Москва и е жител на Монако и Швейцария от 15 години. Тя също така е запалена по ездата.

Далеч по-интересен е животът на нейния баща, който се предполага, че е финансирал покупката на скъпото жилище.

Дмитрий е бизнес магнат, чиито професионален път започва в научната сфера и е собственик на френски футболен отбор. Освен това, той е бил в затвора за година, обвинен в участие в заговор за убийство.

Риболовльов се е подготвял за доктор, но скоро след това навлиза в бизнеса и жъне успехи с приватизацията на държавни промишлени активи през 90-те години.

Доскоро той беше основен акционер в производителя на поташ Uralkali, което допринасяше за състоянието му от 9.5 млрд. долара.

През 1996 г., Риболовльов е обвинен в участие в заговор за убийство на бизнес партньор, но е оправдан на процеса, след като изкарва 11 месеца в затвора.

Бизнесменът живее в Женева от 1995 г., но за неговия дом там се знае малко.

В момента е в развод със съпругата си, с която са женени от 23 години и имат две дъщери. Жена му го обвинява в "серийни изневери," което може да му струва повече от 6 млрд. долара.

По подобие на други олигарси, Риболовльов обича своите играчки. Той притежава мегаяхта на име "Моята Анна", която е оценявана на 111 млн. долара и за която се говори, че използва за своите срещи с други жени.

През 2010 г. Риболовльов плаща 95 млн. долара за имението на Доналд Тръмп на брега на океана в Палм Бийч. Цената е повече от два пъти по-висока от платената за имението от Тръмп няколко години по-рано.

Милиардерът е в процес на закупуване на френския футболен клуб Монако. Твърди се, че Риболовльов иска да инвестира 260 млн. долара в клуба.

Колекцията му от предмети на изкуството включва творби на Пикасо, Ван Гог, Гоген и Моне.

Преди време Риболовльов мистериозно подарява писалка Louis Vuitton за 398 долара на бившия кмет на Сан Франциско Гевин Нюсъм.

Сега дъщеря му е собственик на мезонет с площ 622 кв. м в Манхатън, за който той плаща рекордните 88 млн. долара.

Следвайте ни във Фейсбук