Сигурно почти всеки се чуди колко са богати управляващите, какви коли карат и къде живеят.

От Сметната палата вчера обявиха декларациите на лица, заемащи висши държавни длъжности. Ето какви имоти притежават нашите управляващи.

Министърът на финансите Симеон Дянков е декларирал къща с двор във Вашингтон, САЩ, с площ 500 кв. м, която е придобил на цена от 2.15 млн. долара.

Цветан Цветанов и жена му имат 6 апартамента и 2 гаража в София, както и къща с двор в село Шума.

Трайчо Трайков има 3 апартамента с площ съответно 48, 33 и 88 кв. м в София и вила с вилно място на общата цена 62 216 лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е декларирал, че притежава заедно с жена 5 къщи с дворни места. Две от тях се намират в столичния квартал Малинова долина в комплекса "Резиденшъл Парк София". По една къща Плевнелиев има в с.Баня, Разложко, с.Черноморец, Созопол и на п-в Халкидики в Гърция. Общата цена, платена за придобиването на имотите е близо 3.5 млн. лева.

Нона Караджова има къща с двор и апартамент в София със застроена площ съответно 371 и 65 кв. м и поземлен имот в Сапарева баня. За къщата Караджова е декларирала че е платила 150 000 лв., а за апартамента 23 265лв.

Земеделският министър Мирослав Найденов има апартамент в София с площ 104 кв. м на цена от 107 507 лв. Освен това, Найденов е декларирал и къща, двор и мазе с гараж в с. Челопеч, врачанско. Съпругата му има ветеринарна клиника, купена за 136 349 лв. във Враца.

Божидар Нанев има 2 магазина, дворни места в с. Захари Стояново, обл. Добрич и местност Голяма Кокарджа край Варна. Съпругата му притежава сграда и земя във Варна.

Министърът на културата Вежди Рашидов има 2 апартамента, къща за 190 000 лв., 3 парцела, гараж, оранжерия и складови помещения в София, както и един парцел в Голям Брезник.

Спортният министър Свилен Нейков пък има 2 апартамента и къща в София, като е платил за тях общо 75 000 лв.