Дизайнери на списание за интериор направиха списък на задължителните елементи в дома на всеки олигарх. Те установиха, че във всяка къща, в която е живял някой много,много богат човек, има:

1. Голяма гардеробна, украсена с пана от фино дърво. Такива помещения в домовете на милиардерите може да има няколко, обикновено в гардеробни се превръщат по-малки стаи в непосредствена близост до спалните. Когато се отдават под наем, гардеробните добавят най-малко 10% към стойността на наема на апартамента.

2. Голям гараж (минимум четири коли) с контрол на температурата и асансьор към жилищната част. Системата за наблюдение, която е инсталирана във всеки гараж на уважаващ себе си милиардер, не е само за комфорта на дома, но и за запазването на ретроавтомобилите.

3. Системата за забавление, с която е оборудвана всяка къща, т. нар. "домашно кино" вече не на мода. Всяка спалня трябва да има голям телевизор на стената. Както и вградена аудиосистема Hi-Fi. Разбира се, всичко трябва да се управлява с едно дистанционно.

4. Винарската изба с най-малко 1500 бутилки, която отговаря на всички изисквания за съхранение на вино. Елитните изби на олигарсите са разделени на няколко зони, защото вината, в зависимост от вида, изискват различна температура. Винарската изба – това е колкото скъпо, толкова и престижно.

5. Градина или няколко зелени площи с поддържани тревни площи, алеи и дървета. Важно условие - интегрирана модерна поливна система.

6. Зона за персонала със самостоятелен санитарен възел, кухненски бокс и самостоятелен вход.

7. Салон за пушачи. Такива стаи има дори в домовете на непушачите, просто заради организираните там партита. За почитателите и колекционерите на пури задължително се поставя шкаф, който съдържа колекцията от пури в условията на специална температура и влажност. Оборудването на едно такова помещение струва средно 150 000 долара.

8. Помещение за съхранение на кожени дрехи, което е оборудвано със специална камера за охлаждане. "Хладилникът за кожи", толкова любими в Русия, е слабоосветена камера, където се поддържа постоянно циркулиращ въздух, което предпазва козината от разваляне.

9. "Паник стая" - изолирана самостоятелна стая, където богатите могат да се подслонят при опит за отвличане или нападение. Понякога тези "стаи" са по-скоро като военен бункер.

10. Басейн, както закрит, така и открит, е задължителен. Понякога освен него има сауна, кът за масажи, стая за медитация и домашна спа.