Пазарът на луксозни недвижими имоти в Ню Йорк продължава да расте, за да привлече най-елитните купувачи.

От няколкото публикуваните снимки на 432 Park Avenue купувачите могат да си представят до какви висоти биха стигнали изпълнителите на проекта, за да ги спечелят.

На 12-ия, 14-ия и 16-ия етаж живеещите в 96-етажната сграда ще имат достъп до басейн, фитнес, библиотека, киносалон, конферентна зала и частен ресторант. Всяко от общите места има двойно по-високи тавани от стандартните.

На 12-ия етаж ще се помещава ресторант, който още не е довършен. Той е дело на същата компания, която е обзавела 11 Madison Park и Le Bernadin. Част от обзавеждането е зашеметяващ 7-метров полилей.

Менюто е дело на известния готвач Shaun Hergatt. Ресторантът ще предлага кетъринг, румсервиз, а през топлите дни тераса с изглед към 57 улица.

Над ресторанта се помещават фитнес, йога студио, киносалон за 18 души, билярда зала, библиотека и конферентна зала за 14 души. На 16-ия етаж се намира 25-метров басейн, джакузи, парна баня, сауна и стаи за масаж. Фитнесът разполага и с мениджър, който може да ви изготви специална фитнес програма и хранителен режим.

За да ползвате тези общи части, не е необходимо да плащате месечен абонамент, защото всичко е включено в месечната ви вноска. Най-евтиният апартамент за продажба в момента е на стойност 17.5 милиона, с 3 спални и месечна вноска от 8 200 долара.

Това прави около 100 000 годишно. Най-скъпият апартамент в сградата е за 44.25 милиона, намира се на 80-ия етаж и може да бъде ваш срещу месечна вноска от 10 000 долара.

Разбира се, най-прекрасна е гледката от най-високата жилищна сграда на Западното полукълбо. Почти 75% от апартаментите в нея са продадени.

Снимки: luxury-design.com