"Обектът не е спрян, той е законен и има всички разрешителни за строеж. Твърденията, че обектът няма проект не са верни. Многофункционалната спортна зала има одобрен и съгласуван идеен проект, по който са спазени всички правила", заяви главният изпълнителен директор на "Главболгарстрой Холдинг" АД Павел Калистратов по повод на вчерашното изявление на депутатите от Синята коалиция Иван Иванов и Михаил Михайлов, че ДНСК е спрял строежа на залата заради редица нарушения.

Според Иванов строителното разрешително за обекта е издадено на 17 ноември тази година, преди да изтече срокът за подаване на документи за строителния надзор на обекта и всяко подобно строителство е незаконно.

„Това е съоръжение, с което всички ние се гордеем. Има пълен технически контрол на конструкцията. На обекта има постоянен надзор, като се проверяват всички материали, които се използват и всяка чертичка от проекта. Има изрична заповед и постоянен инвестиционен контрол," каза Калистаров.

„Имаме на само идеен, но и технически проект по този обект," допълни той.

Той отрече твърдението на Михайл Михайлов за конфликт на интереси между Главболгарстрой и Георги Линков, собственик на "Линк Контрол", изготвила доклад въз основа, на който е издадено разрешителното за строежа

„Ние няма да допуснем неизпълнение на проекта, като на 1 август 2011 г. новата модерната спортна зала в София трябва да отвори врати," увери Павел Калистратов.