Карфур-Маринопулос планира да отвори втори хипермаркет в България и същевременно да навлезе на пазара на Албания и Бившата югославска република Македония, пише гръцкият вестник Imericia.

Работите по изграждане на новия обект в България вървят с обичайни темпове и се очаква скоро да бъде готов и да отвори врати, каза изпълнителния директор на веригата Василис Стасинуляс.

Компанията планира построяването на 20 хипермаркета в различни части на София и страната в петгодишен срок, като целта е придобиване на пазарен дял от 20% срещу инвестиция от общо 200 млн. евро.

Карфур Маринопулос е инвестирала 40 млн. евро досега за откриването на първият си магазин в България в мола в Бургас в началото на март тази година

Вторият магазин от веригата ще бъде открит търговския център "Цариградско" в София, който трябва да отвори врати през първата поливна на 2010 г. Там той ще се разполага на площ от 13 000 кв.м.

Плановете на компанията са за навлизане още в Towers Mall във Варна, както и два-три по-малки проекта в Стара Загора, Плевен, Русе.