Кризата на пазара на недвижими имоти започва да кара хората да предприемат наистина крайни действия за привличане на интерес на купувачи и инвеститори, пише Telegraph.co.uk.

Виторио Сгарби – кмет на малко италианско градче, разположено на известния по цял свят остров Сицилия, започна да предлага къщи на невероятните цени от по 1 евро.

Не, това не е шега. Абсолютно страхотната цена, която бихте могли да платите, за да се сдобиете с имот в Италия, е с цел да вдъхне нов живот на градчето и неговите обитатели.

Имотите, които са определени за продажба на символичните цени, се намират в централната част на града и са на не повече от 80 км от столицата на острова Палермо.

Е, вярно е, че са в доста окаяно състояние и спешен ремонт със сигурност ще им е необходим, но пък винаги можете да спестите от цената на имота.

Засега не се съобщава някой да си е купил от привлекателните имоти, но интерес със сигурност ще има и се очаква да бъде голям. Не е изключено даже някоя известна личност да реши да си купи от евтините жилища.