На днешното си заседание Комисията за финансов надзор реши да издаде лиценз на “Хюндай Финанс” АДСИЦ, гр. София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел и потвърди проспекта за публично предлагане на 150 хил. броя обикновени акции с номинална стойност 1 лв. всяка, издадени от дружеството в резултат на първоначалното увеличение на капитала.

Учредители на дружеството са „Индустриал Комерс” ЕООД със 70% от капитала и „Синергон Холдинг” АД с 30%. “Хюндай Финанс” АДСИЦ е част от икономическа група, като позицията му е на дъщерно дружество на „Индустриал Финанс” ЕООД.

Дружеството ще се управлява от съвет на директорите в състав – Лилия Недялкова, ИД, „Индустриал Комерс” ЕООД , представлявано от прокуриста Савина Константинова- Председател на СД, Калин Дамянов – зам.-председател.

Фондът възнамерява да закупува вземания по сключени лизингови договори за продажба на автомобили марка HYUNDAI от страна на „Индустриал Комерс” ЕООД и „Хюндай Лизинг” ЕАД. Вземанията са по лихви, главници и такси по финансов и оперативен лизинг и отговарят на определени критерии към лихва, срочност, обезпечение и др.