КФН издаде лиценз на Хюндай Финанс АДСИЦ

592

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор реши да издаде лиценз на “Хюндай Финанс” АДСИЦ, гр. София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел и потвърди проспекта за публично предлагане на 150 хил. броя обикновени акции с номинална стойност 1 лв. всяка, издадени от дружеството в резултат на първоначалното увеличение на капитала.

Учредители на дружеството са „Индустриал Комерс” ЕООД със 70% от капитала и „Синергон Холдинг” АД с 30%. “Хюндай Финанс” АДСИЦ е част от икономическа група, като позицията му е на дъщерно дружество на „Индустриал Финанс” ЕООД.

Дружеството ще се управлява от съвет на директорите в състав – Лилия Недялкова, ИД, „Индустриал Комерс” ЕООД , представлявано от прокуриста Савина Константинова- Председател на СД, Калин Дамянов – зам.-председател.

Фондът възнамерява да закупува вземания по сключени лизингови договори за продажба на автомобили марка HYUNDAI от страна на „Индустриал Комерс” ЕООД и „Хюндай Лизинг” ЕАД. Вземанията са по лихви, главници и такси по финансов и оперативен лизинг и отговарят на определени критерии към лихва, срочност, обезпечение и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg