Комисията за финансов надзор издаде лиценз на „Сингулар” АДСИЦ, гр. София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел.

Компанията ще инвестира набрани чрез издаване на ценни книжа парични средства в покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг и аренда и продажбата им (секюритизация на недвижими имоти).

На днешното заседание КФН потвърди проспект за публично предлагане на 150 хил. броя акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка, издадени от дружеството в резултат на първоначалното увеличение на капитала.

Дружеството ще насочи своите инвестиции към следните целеви пазарни сегменти – имоти с бизнес и търговско предназначение, имоти с хотелско предназначение, в жилища и селскостопанска земя.

Учредители на дружеството са „Сингулар Асет Мениджмънт” АД, Варна, притежаващо 70% от капитала и „Корпоративна търговска банка” АД, София, с 30% от капитала.