КФН лицензира Сингулар АДСИЦ

630

Комисията за финансов надзор издаде лиценз на „Сингулар” АДСИЦ, гр. София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел.

Компанията ще инвестира набрани чрез издаване на ценни книжа парични средства в покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг и аренда и продажбата им (секюритизация на недвижими имоти).

На днешното заседание КФН потвърди проспект за публично предлагане на 150 хил. броя акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка, издадени от дружеството в резултат на първоначалното увеличение на капитала.

Дружеството ще насочи своите инвестиции към следните целеви пазарни сегменти – имоти с бизнес и търговско предназначение, имоти с хотелско предназначение, в жилища и селскостопанска земя.

Учредители на дружеството са „Сингулар Асет Мениджмънт” АД, Варна, притежаващо 70% от капитала и „Корпоративна търговска банка” АД, София, с 30% от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg