Забравете за сребърната лъжичка в устата, една китайска майка е купила апартамент за 6.5 млн. долара в Манхатън за невръстното си дете.

Кевин Браун, старши вицепрезидент в Sotheby's International, който се занимава с продажба на луксозни имоти в Лондон, споделя, че неназованата жена е купила апартамента като подготовка за времето, когато дъщеря ѝ ще стане студентка.

"Обикаляхме из града и разглеждахме имоти, а накрая аз я попитах защо иска да купува апартамент в Ню Йорк", споделя Браун пред китайската телевизия CCTV.

"Тя каза, че дъщеря ѝ ще учи в Колумбийския или Нюйоркския университет или може би в Харвард, така че трябва да е в центъра на града и по тази причина избира точно този апартамент. Тогава я попитах на колко години е дъщеря ѝ, а тя каза, че в момента е на две години, което ме шокира", казва Браун.

Апартаментът се намира в 90-етажния небостъргач One57, който се намира между Шесто и Седмо авеню и предлага изглед към Сентрал парк.

Сградата, която все още не е довършена, е проектирана от архитект, носител на наградата Pritzker, разполага с библиотека, аквариум, концертна зала и "салон за къпане на домашни любимци".

Едва 2-3% от имотите в Ню Йорк се купуват от чужденци, но китайците съставляват около 11% от тях. Китайци са похарчили 9 млрд. долара за имоти в САЩ през миналата година.