Умален вариант на знаменитото калифорнийско ранчо Neverland на певеца Майкъл Джексън, който почина на 25 юни, ще се появи на китайския остров Чонгминг, разположен на север от Шанхай, пише днес китайският ежедневник Shanghai Daily, цитиран от РИА Новости.

Както уточнява изданието, проектът ще се реализира от група инвеститори от провинция Джедзян. „Първата фаза на проекта, който ще включва изграждането на 667 кв. м недвижима площ, ще приключи след година", добавя вестникът.

На територията на оригиналния Neverland, кръстен от Майкъл Джексън в чест на приказната страна, където живял любимият му герой Питър Пан, има лунапарк, зоопарк, езера, кина, цветни часовници и индианско селище. Това е бил домът на Джексън от 1988 г. до 2005 г. Общата площ на имението е над 10 хил. хектара.

Ранчото в Китай ще си има подобни обекти, като в имението в Калифорния, плюс ферма и конюшна.

Общата стойност на проекта се очаква да достигне 14.6 млн. долара. Предполага се, че вещите на Майкъл Джексън, изкупени от инвеститори и колекционери на аукциони, също могат да намерят аналог на копието на ранчото в Шанхай.

Петдесет годишният Майкъл Джексън почина внезапно на 25 юни. Причината за смъртта му за сега е неясна. Най-вероятната версия е злоупотреба със силни лекарства. На 7 юли роднини, приятели и поклонници на Джако се простиха с него на трогателен концерт с участието на световни звезди.