Арко Инвест, собственост на естонската Arco Vara AS, прехвърли собствеността на 21 апартамента и 13 гаража и паркоместа в проекта BLVD Residence на бул. Мадрид в София. Купувач е Клийвс, а стойността на сделката е 4.3 млн. евро, от които 2.5 млн. са платени през март 2008 г., а останалите 1.8 млн. ще бъдат платени през ноември 2011.

Тази продажба представлява първият етап от сделка, включваща една цяла жилищна секция от проекта - общо 37 апартамента и 31 гаража и паркоместа. След промяна на параметрите на сделката, купувачът се задължава да закупи останалите 16 апартамента и 18 гаража и паркоместа до края на 2012 г. за цена от 2.8 млн. евро. Така общата цена на сделката е 7.1 млн. евро.

BLVD Residence е многофункционална сграда с 2 подземни и 10 надземни нива, разположена на кръстовището между ул. Черковна и бул. Мадрид в София. Проектът има 25 000 кв. М РЗП и разполага с едно ниво шоуруми и магазини, две нива офиси, и 7 жилищни етажа с общо 87 апартамента. BLVD Residence е въведен в експлоатация през юни 2010 като към момента 93% от търговските площи са отдадени под наем и 80% от апартаментите са реализирани.

Арко Инвест е българската компания за инвестиции на естонската Arco Vara Group, основана през 1992 г., в момента най-голямата компания за недвижими имоти в Балтика. Сирмата е със 17 офиса в 4 държави - Естония, Латвия, Украйна и България.

Клийвс ЕООД е компания, предлагаща луксозни имоти под наем в София. Клийвс е в процес на създаване на портфолио от луксозни новопостроени жилищни сгради в най-добрите райони на София, възлизащо на 40 млн. евро.