Клийвс купува 37 апартамента за 7.1 млн. евро в София

2427
Клийвс купува 37 апартамента за 7.1 млн. евро в София

Арко Инвест, собственост на естонската Arco Vara AS, прехвърли собствеността на 21 апартамента и 13 гаража и паркоместа в проекта BLVD Residence на бул. Мадрид в София. Купувач е Клийвс, а стойността на сделката е 4.3 млн. евро, от които 2.5 млн. са платени през март 2008 г., а останалите 1.8 млн. ще бъдат платени през ноември 2011.

Тази продажба представлява първият етап от сделка, включваща една цяла жилищна секция от проекта - общо 37 апартамента и 31 гаража и паркоместа. След промяна на параметрите на сделката, купувачът се задължава да закупи останалите 16 апартамента и 18 гаража и паркоместа до края на 2012 г. за цена от 2.8 млн. евро. Така общата цена на сделката е 7.1 млн. евро.

BLVD Residence е многофункционална сграда с 2 подземни и 10 надземни нива, разположена на кръстовището между ул. Черковна и бул. Мадрид в София. Проектът има 25 000 кв. М РЗП и разполага с едно ниво шоуруми и магазини, две нива офиси, и 7 жилищни етажа с общо 87 апартамента. BLVD Residence е въведен в експлоатация през юни 2010 като към момента 93% от търговските площи са отдадени под наем и 80% от апартаментите са реализирани.

Арко Инвест е българската компания за инвестиции на естонската Arco Vara Group, основана през 1992 г., в момента най-голямата компания за недвижими имоти в Балтика. Сирмата е със 17 офиса в 4 държави - Естония, Латвия, Украйна и България.

Клийвс ЕООД е компания, предлагаща луксозни имоти под наем в София. Клийвс е в процес на създаване на портфолио от луксозни новопостроени жилищни сгради в най-добрите райони на София, възлизащо на 40 млн. евро.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...