Фондът Rutley Russia Property Fund ще инвестира около 1 милиард долара в търговски и офис центрове в големите градове на Русия по думите на Хайко Дейвидс, директор на отдела за финансови пазари и инвестиции на Knight Frank.

Управлението на средствата е предоставено на управляващото дружество Rutley Russia Property Asset Management, създадено от компаниите Rutley Capital Partners (принадлежаща към Knight Frank London), Duet Private Equity Limited, GVA Sawyer и някои партньори на Knight Frank Russia.

Фондът за инвестиции в недвижими имоти набра капитал в размер на 100 млн. долара на Лондонската борса, които планира да вложи в руски недвижими имоти.

Според Хайко Дейвидс в края на тази година компанията планира да осъществи първично публично предлагане (IPO) на Лондонската фондова борса, за да привлече още 300 – 400 милиона долара. Той уточнява, че с получените кредити Rutley Russia Property Fund може да инвестира около 1 милиард долара в недвижима собственост в Москва, Санкт-Петербург и големите градове на Русия.

Интерес за компанията са както готови, така и строящи се обекти. Първите придобити обекти са два, като единият е в Москва и е в завършен вид.

Компанията Knight Frank е основана в Лондон преди повече от 100 години. В момента Knight Frank (съвместно с Newmark) разполага с 165 офиса в 40 страни в света. Сумата на сключените сделки от компанията през 2006 г. превишава 36 млрд. долара и годишният й доход надхвърля 500 млн. долара.