Пазарите за недвижими имоти в Европа са сред най-привлекателните за инвеститорите в сектора в момента, казва израелският магнат Ейал Фишман - член на борда на директорите на финансово-промишлената група Fishman Group.

Пазарите във Великобритания и Франция продължават да изпитват понижение заради кризата, като спадът във Франция е по-малък. Междувременно, имотните пазари в Швеция и Норвегия се очаква да се възстановяват до 1 - 2 години, казва още Фишман.

Швейцария не е толкова засегната от кризата. Финансиране има както на вече съществуващи имоти, така и на нови проекти, не е само от големи банки, а и от по-малки, пише Piran.ru

Инвеститорите в сектора в Източна Европа не бива да очакват голяма възвращаемост през следващите минимум 2 - 3 години. Това се отнася особено за Украйна и България, където е изключително трудно да се вземе кредит за закупуване на имот.

Малко по-добре стоят нещата в Русия, където търсене реално все още има, но парите за инвестиции в проекти трябва да дойдат от чужбина.

В случай, че цената на петрола не падне под 60 долара за барел в Русия всичко ще бъде наред, допълва Фишман.