Кои ще са модерните цветове в интериора през 2016 г.?

4658
Кои ще са модерните цветове в интериора през 2016 г.?

2016 година ще продължи тенденцията на стабилизиране на строителния бизнес в България. В инфраструктурен аспект ще продължи усилено да се говори за магистрали и цялостно подобряване на пътната мрежа. Това е прогнозата за следващата година от една от най-големите компании у нас - Оргахим.

Тези големи проекти имат важен мултиплициращ ефект върху строителния бизнес, тъй като в тях участват много доставчици на материали и услуги, ангажирани са много хора и машини. За сравнително малък пазар като българския, нормално тези проекти оказват голям положителен ефект не само върху пряко ангажираните фирми в строителния процес, но и цялостно върху икономиката, прогнозират още от компанията.

Вижте още от техните очаквания за 2016 г.:


В сектора на жилищното строителство ще се акцентира върху по-мащабни и по-устойчиви проекти. Надяваме се да виждаме все по-често приложения на природосъобразни идеи.

Що се отнася до поддръжката на вече построени обекти, вярваме, че с всичка сила ще продължи Националната програма за енергийна ефективност и ще се наблегне на качественото изпълнение на всеки процес, свързан с нея. Програмата има допълнителен принос и към цялостното ограмотяване на хората относно топлоизолационните системи и ефекта от тях, включително върху битовите разходи.

Наблюдаваме възходяща разпознаваемост, като всички нови фамилни къщи се правят с топлоизолационна система. Позитивно е, че има значителна самоинициатива, без подпомагането по национална програма, по полагането на такава система и върху съществуващи сгради - една тенденция, която сме сигурни, че ще продължи и през 2016 г.

Индустриалното строителство също ще е основна тема – ще продължи тенденцията големи инвеститори да разрастват базите си в България, като очакваме да се появят и нови на база на досегашните добри практики. В големите градове ще се увеличи търсенето на офис сгради от по-висок клас, което неминуемо ще се отрази и на планове за разширяване на стари или създаване на нови бизнес хъбове.

В частен аспект, 2016 г. ще бъде изключително интересна за Оргахим АД. Ще продължи нашето развитие като производител и доставчик на строителни решения, като фокусът ни ще падне върху разработване на продукти, удовлетворяващи по-специфични нужди.

Ще продължим с подхода си да сме близо до професионалистите и да предлагаме това, което би било най-приложимо от тях. Наричаме този процес „смислена иновация“ и след като през изминалата година поставихме една стабилна основа от първостепенни решения, стъпка по стъпка ще я надграждаме с още интересни предложения.

Що се отнася до цветовите тенденции през следващата година, те ще са основно повлияни от природата. Възможно е да има разминавания в глобален и локален аспект, което не е притеснително. Pantone, като пример, вече обявиха своите виждания с два цвята, повлияни от минерали – една от актуалните глобални дизайнерски тенденции.

Оргахим, заедно с Асоциацията на интериорните дизайнери в България, се заехме да изберем цвят на 2016 година според професионалистите тук, в България. След първия етап, в който тръгнахме от общото към частното, и в който също имахме възможност за избор тенденцията с минерали, се оказа, че друга глобална тенденция с природни елементи е по-предпочитана.

В момента тече вторият етап по избора на Цвят на годината, като през последната седмица на януари ще организираме специална церемония по обявяването му.

Българският бизнес

Всичко по темата Новата 2016 г.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg