Над 1000 евро за квадратен метър струват най-скъпите къщи в покрайнините на София. Това показва справка на Profit.bg в имотния сайт imot.bg.

Най-престижни се оказват Банкя и Бистрица, където се предлагат най-много луксозни къщи. Най-скъпият подобен имот в покрайнините на София, който е на пазара в момента, се оказва в Герман.

Постройката с 750 м разгъната застроена площ и 1000 квадрата двор струва 1.1 млн. евро, което прави по 1466.66 евро на кв. м. Къщата е построена през 2006 г. и е на четири етажа, включително приземен.

Състои от 4 апартамента, разположени на 1 и 2 етаж, и едно ателие на 3 етаж. Има две външни входни и две гаражни врати. Според обявата се намира на 5 минути пеша от центъра на селото и в непосредствена близост до гората.

Къща на три етажа в Банкя е с обявена цена от 990 000 евро – или 1156.54 евро за кв. м. Тя разполага с 1500 квадрата двор, има винарна и веранда с барбекю.

На първия етаж има всекидневна с трапезария, холна част, кът за релакс с камина, бар, кухня, тоалетна за гости и самостоятелен апартамент за обслужващ персонал или гости.

На втория етаж са разположени три спални с две бани, кабинет, тераси, а на третия етаж родителска спалня, холна част, гардеробна стая, баня, фитнес, сауна и тераса. Осигурена е 24-часова охрана и допълнителни паркоместа.

В Бистрица се намира най-скъпата къща, ако вземем предвид цената на квадратен метър – 2000 евро. За 760 000 евро можете да получите къща на две нива и самостоятелен сутерен.

На първото ниво са разположени хол с веранда, трапезация, кухня с веранда, която има връзка с барбекю. Има топла връзка с гараж за две коли, както и котелно, сервизно помещение, дрешник и килер за храна.

На второто ниво са разположени три самостоятелни спални с тераси. Две санитарни помещения, дрешник и голяма тераса с гледка към планината.

Най-скъпата къща във Владая струва 682 000 евро. Тя е с площ от 537 кв. м, като един квадрат струва 1270.01 евро. Имотът е на четири нива, като на първия са разположени четири гаража.

На второто ниво има 2 спални, хол с кухня, мокро помещение, баня с тоалетна, отделна тоалетна, тераси и коридор. На третото ниво се намират спалня, хол с кухненски бокс на две нива и директен излаз към двор, тоалетна и тераса, а на четвъртото - три стаи, две бани и тераси.

Дворът е от 1034 кв. м на три нива.

Над 1000 евро за квадрат струва и най-скъпият имот в пернишкото село Студена. Цената за двуетажната къща е 152 000 евро, или 1048.27 евро на кв. м.

Тя е с РЗП 140 кв. м. На първия етаж има хол с трапезария, кухня, спалня, баня с тоалетна и веранда. На втория етаж са разположени хол с трапезария, две спални, баня с тоалетна и треса.

Къщата е обзаведена и оборудвана с електроуреди. Разполага и с поддържан двор от 700 кв. м.

В другия край на София – Негован – се предлага къща за 275000 евро. Един квадрат от нея струва 1145.83 евро.

Тя е на три етажа, като на първия има две стаи, санитарен възел, котелно помещение, мазе. На втория се намират дневна с трапезария и обособен кухненски бокс, тоалетна за гости, мокро помещение.

На третото ниво са три спални, баня с тоалетна, дрешник и две тераси. Дворът е с площ от 1400 кв. м. Разполага с подземен гараж и две отделни надземни гаражни клетки.