С развитието на сектора на недвижимите имоти в България през последните няколко години на пазара се появиха и нови оферти за имоти, каквито въобще не са били предлагани преди 5-6 години.

Такива, например, са вилите. Те станаха много предпочитани заради спокойствието, което дават на своите притежатели. В повечето случаи са разположение в близост до голямо населено място или в някой планински или морски курорт.

Луксозните вили, които се предлагат на нашия пазар, вече не са малко, а тези, които могат да си ги позволят, са малцина.

Този тип луксозните имоти обаче са отдавна познати на пазарите на страните от Западна Европа. Многобройните интернет портали и печатни издания предлагат много от тях, разположени по най-красивите кътчета на континента.

Цените им обаче много често са по джоба само на милионерите.

Едни от най-скъпите дестинации в Европа, където можете да закупите вила, са области в Италия, Франция и Испания, котловини и речни долини в Алпите и на Френската ривиера.

Цените се определят от големината на имота, дали има басейн, панорамна гледка и други особености, характерни за имотите, струващи между 100 – 200 млн. евро.

Изключително популярни са вилите, разположени в популярни курорти на Средиземно море - като Капри, Сан Тропе, Кан или Монте Карло. Цените започват от 3 млн. евро за вила с две спални, панорамна гледка и, ако имате късмет, с малък басейн.

По-големите имоти са за суми, започващи от 10 и достигащи 100 млн. евро, като често се предлагат за продан ремонтирани и обновени замъци, строени преди няколко века.

Този вид имот почти винаги има огромни градини, ловни паркове, а в някои случаи и собствен пощенски код. Интериорът, както и почти всичко в тези замъци, е уникален. В повечето случаи тяхната цена не е обявена, а за продажбата им се провежда търг.

Вилните имоти, разположени в курорти в Алпите, са много популярни сред любителите на спокойствието и зимните спортове. Едно от най-важните неща за недвижимостите, които се предлагат в планината, е колко близо са разположени до ски пистите, както и до населени места.

В някои от случаите те се намират извън малките планински градчета, но до тях абсолютно винаги е изграден собствен път.

Цените на планинските вилни имоти са малко по-ниски от морските. Например за около 1 млн. евро може да бъде закупен имот в италианските Алпи, който няма да бъде много голям, но предлага всички удобства.

Ако все пак имате възможност да закупите вила, където и да се намира тя, никога няма да останете разочаровани. Едва ли има по подходящо място, където да прекарате последните два дни от седмицата, готови да посрещнете предизвикателствата на новата.