Днес Офер Миретцки, изпълнителен директор на “Оркид Мулти Kомплекс Варна” ООД, и Леонид Рабинович, мениджър на проекта, поздравиха спечелилата търга за главен изпълнител на Гранд Мол Варна фирма “Комфорт” и нейния управител Атанас Костурков.

Да отбележи подписването на договора на работната площадка към тях се присъедини и вицепрезидентът на “Афкон Индъстрис Груп” Ницан Ваксман. “Оркид Груп” гласува доверие на консорциума, воден от базираната във Варна компания “Комфорт”, в сътрудничество с базираната в Израел компания за механични и електрически системи “Афкон Индъстрис Груп”, да построят гиганта Grand Mall Varna.

Фирма “Комфорт” е на строителния пазар от деветнадесет години. Дейността на компанията включва строителството на хотели, ресторанти, административни, промишлени и жилищни сгради, реконструкция на архитектурни паметници, модернизации и преустройства.

“Комфорт” разполага със складова база с автопарк, керамична фабрика, каменоделски, дърводелски и железарски цех, машини и съоръжения, кулокранове, собствена лека и тежка механизация и др.

Десетки са проектите, изпълнени от “Комфорт”, на територията на гр. Варна, гр. Шумен, к.к. Св. Св. Константин и Елена, к.к. Златни пясъци, к.к. Слънчев бряг, к.к.Чайка, м. Св. Никола и др., обединени от високото качество на изпълнение и модерния дизайн.

“Афкон Индъстрис Груп” отговаря за изграждането на всички инсталации на Grand Mall Varna. Компанията, създадена през 1945 г. като дъщерно дружество на гиганта “Шломо Груп”, има дългогодишен опит както на територията на Израел, така и в Европа и Африка.

Специализирана в обслужването на търговски центрове, хотели, рафинерии, различни заведения за хранене и логистични центрове, “Афкон Индъстрис Груп” е една от най-големите индустриални компании в Израел, обявена за лидер на пазара.

Услугите, които предлага, са в сферата на електромеханиката, мениджмънта на сгради, изграждането и менажирането на системи за сигурност и противопожарна безопасност, паркинг системи, електрически и газови инсталации и други.

Grand Mall Varna ще се намира на бул. “Владислав Варненчик”, непосредствено зад автогарата на Варна. Инвестицията в проекта надхвърля 140 милиона евро. Grand Mall Varna ще бъде изграден на 4 нива и ще разполага с повече от 220 магазина. На обща площ от близо 190 хил. кв. м молът ще предлага голямо разнообразие от места за пазаруване и забавления – кинокомплекс, ресторанти и кафенета, детски кът, места за бързо хранене.

Освен за модни дрехи, ще има и магазини за аксесоари, обзавеждане, подаръци, техника, фризьорски услуги, спортен магазини и др. Предвижда се и изграждането на три офис кули, които ще се извисяват над търговските части. Комплексът ще разполага и с подземен паркинг на няколко нива с 1700 места.