Компании от различни сектори се активизират в търсенето на нови и функционални офис площи, съобщават от Forton International.

Forton International бе посредник на сделка, при която бяха отдадени 1 040.5 кв.м нови офис площи в Полиграфия Офис Център. Наетото пространство в сградата е на първия етаж и ще бъде използвано за нюзрум на международна медиа. Тя стъпва на родния пазар с партньорството на българска фирма, която е и наемател в сделката, споделят от Forton.

Интересът към Полиграфия Офис Център се обуславя от наближаването на пусковия срок на комплекса през октомври 2010 г., като напомнят, че месец по-рано бе сключена и друга сделка за търговската част на проекта със супермаркет Пикадили.

Комплексът разполага с 16 500 кв.м модерни офис площи и над 2 200 кв.м търговски площи., с РЗП от 21 000 кв.м. На разположение на наемателите ще има над 200 паркоместа.

Към момента сградата е на етап довършителни работи. Напълно завършен е интериорът на офисите в комплекса. Работи се и по завършването на вътрешните паркинги и централния вход, коментират от Forton.

Инвeститор в Полиграфия Офис Център е BLD Офис Парк - компания, джойнт венчър на BLD и Northrige Capital. BLD е част от групата на AG Capital, холдинг, специализиран в сферата на недвижимите имоти в България.