Компанията Adams Invest, която е румънското подразделение на израелската строително-инвестиционна компания Aura Investments, заедно с Elbit Medical Imaging са закупили парцел за 4.4 млн. евро в румънския град Бразов, съобщава globes-online.com.

Парцелът е с площ 4.2 хектара, като целта на компаниите е изграждането на жилищен комплекс, носещ името Primavera Valley View. Очаква се инвестициите в изграждането на жилищни сгради, както и прилежащите градинки и парко-места да достигне 280 млн. евро.

Плановете на Adams Invest предвиждат общата застроена площ на жилищните сгради в комплекса Primavera Valley View да бъде около 147 хил. кв. м. Повечето жилищни сгради ще бъдат различни по форма и големина, като са предвидени множество паркове, детски кътове и басейни комплекси.

Проектът по изграждането ще бъде разделен на пет етапа, като предвиденото време за завършване на целия проект е пет години. Строителните работи по първия етап се очаква да започнат, според предварителните планове, след 6 месеца.

Компаниите имат намерение да финансират строителните работи по проекта си с помощта на заем от OTP Bank.