Строително инвестиционната компания Investate, чиято централа е базирана в Бахрейн, обяви, че е закупила терен в централната част на Лондон, пише ArabianBusiness.com

Теренът, върху които ще бъде изграден комплексът, е с обща площ 9 декара и е разположен на десния бряг пресичащата града река Темза, в близост до лондонското предградието Челси.

Общата стойност на инвестицията по изграждането на жилищния комплекс се очаква да надхвърли 750 млн. евро., става ясно още от съобщението на компанията.

Партньори на компанията в изграждането на жилищния комплекс са компаниите The First Investor от Катар, Rashed Al Rashed и Sons Group от Саудитска Арабия и Omniyat Holdings от Обединените Арабски Емирства. Това беше също така пояснено в официалното съобщението, направено от компанията в неделя за медиите на острова.

Името което ще носи новия жилищен комплекс ще бъде Tideway Wharf Investate, като районен партньор в проекта е Omniyat Properties.

За проекта е нает екип от известни международни архитекти в сферата на жилищното строителство и строителни консултанти. Основната цел на това е да бъде изградена максимално подходящ и практичен комплекс, специфичен за градския изглед на тази част от британската столица.

За сега обаче от инвеститорите не изявиха желание да разкрият никакви други подробности как точно ще изглеждат жилищните сгради, които ще бъдат в комплекса.

Столицата на Великобритания е известна с редица сгради както жилищни, така и административни, които са построени в доста нестандартен и новаторски стил. Голяма част от тях са дело на някои от най-известните архитекти в света.

Една от тях е намиращата се в централната част на Лондонското сити сграда с форма на яйце, която веднага след построяването си стана една от най-привлекателните атракции на града.