Най-големият собственик на търговски центрове в Австралия, компанията Westfield, има намерение да инвестира в построяването на огромен търговски център на мястото на разрушения Световен Търговски център в Ню Йорк, съобщава АП.

Стойността на инвестицията е повече от 625 млн. долара, като проектът предвижда застрояването на терена, както и отдаването под наем на близо 45 хил. кв. м търговски площи. Също така е включено и това да се запази достоверността на разрушените кули според проекта за преустройство на мястото.

През месец юли 2001 г. Австралийската компания Westfield придоби дял в търговските площи на Световния Търговски център, като за тази придобивка заплати около 130 млн. долара.

От Westfield Group заявиха намерението си да създадат съвместно дружество с американската държавната институция, отговаряща за управлението на мостове, тунели и летища за района на Ню Йорк и Ню Джърси.

Компанията Westfield има дялове в множество търговски центрове в различни страни по целия свят, сред които Австралия, САЩ и Великобритания.