„Арко Инвест” ЕООД подписа договор с „Пътностроителна техника” ЕАД за строителството на етап „Груб Строеж” за проекта „L!VD Apartments”. Общата стойност на договора е 6.1 млн. евро. Очаква се строежът да продължи 14 месеца. Местоположението на новия жилищен комплекс, който е най-големият проект на компанията на територията на София, ще бъде в „Манастирски ливади – Запад”.

„Надявам се, че този проект ще бъде също толкова успешен, колкото и първият ни - „BLVD Residence” на бул. „Мадрид“ в София. Парцелът е с много добра локация и още преди стартирането на маркетинговата кампания има подписани 8 предварителни договора за продажба”, коментира главният мениджър на направление „Инвестиции“ на Arco Vara Вейко Таевере. За осигуряване на финансирането компанията е сключила договор за кредит с „Банка Пиреос България” АД, покриващ 100% от строителния бюджет, в това число и довършителните работи.

Парцелът се намира приблизително на 3 км от центъра на София и е с разгърната площ
35 000 кв. м, които включват 284 апартамента, 25 търговски помещения на приземния етаж и охраняем паркинг за 217 автомобила.

„Арко Инвест” ЕООД е собственост на естонската Arco Vara - водеща компания за недвижими имоти на балтийския пазар, която разширява присъствието си в България, Румъния и Украйна. Основната дейност, която Arco Vara извършва, е развитие и инвестиции в областта на недвижимите имоти, както и свързаните с това услуги, като брокерска мрежа, консултации, покупко-продажба и строителство.

Компанията има 26 офиса в 6 държави и в нея работят над 570 служители. Според консолидирания й отчет за 2007 г. нетните продажби се равняват на 46 млн. евро, чиста печалба 15 млн. евро. Активите на фирмата са оценени на 228 млн. евро. Arco Vara е регистрирана на фондовата борса в Талин.