Големият контраст между забавянето на пазара на недвижими имоти на Запад и бума в сектора на Изток ще бъдат основната тема на разговори на провеждащата се между 6-9 октомври в Международния Изложбен Център на Дубай конференция за недвижими имоти Cityscape Dubai 2008.

Ръстът в сектора в страните от Средния Изток например е изключително висок през последните няколко години, казва Шабам Равал – директор на организационния комитет на Cityscape.

Провеждащата се в Дубай конференция е най-голямото международно събитие в сектора, пише Property Wire.

Cityscape Dubai 2008 ще събере най-големите инвеститори в света, за да бъдат обсъдени най-новите стратегии, както и възможности за развитие в глобален мащаб.

Конференцията се провежда три дни, през които най-важна роля имат лекциите на водещите анализатори в сферата, които споделят своите мнения и прогнози за развитието на пазара, финансирането, рекламата и качеството му, за да бъде конкурентен.

Освен това ще бъдат представени и нови проекти от извести архитекти, доказали своя неповторим стил и виждания на много международни конкурси.

Тази година се очаква да бъде отделено голямо внимание на проектите и инициативите на страните от Средния Изток. Реализацията на проект за най-високата кула в света продължава да предизвиква интересът на мнозина.

Провеждащата се за седма поредна година конференция Cityscape Dubai се очаква да постави нов рекорд по посещаемост с 60 хил. участници от 150 страни в света.