“Баня голф енд спа ризорт” влезе в 10 ч. днес във владение на имотите в Баня, след като днес кметът на община Карлово Найден Найденов подписа заповедта за въвод. Припомняме, че на 16 май в община Карлово постъпи официално писмо от “Спортен комплекс Баня” АД за въвод във владение.

Първата работа, с която се заемаме е да обособим новите ръководни структури, които ще работят в курортния град- съобщи представителят на Христо Ковачки генерал Йордан Димитров - директор дирекция “Строителство и инвестиционен контрол” в холдинга на бизнесмена Elem Impeks.

Той допълни, че веднага ще бъде назначена комисия от страна на общината и на частната фирма, която ще извърши приемането и предаването на движимото и недвижимото имущество на “Спортен комплекс Баня” АД.

В рамките на 2- 3 месеца спортната база в града ще бъде ремонтирана и напълно обновена. В нея ще се инвестират около 1.5 млн. лв. Това всъщност е първия етап от грандиозния проект, чрез който ще бъдат изградени вилни селища, голф игрища и атракциони - съобщи още ген. Димитров.

Очаква се още след като частната фирма погаси задълженията на общината към Басейнова дирекция- Пловдив в размер на 53 000 лева за минерална вода, Министерството на околната среда и водите отново са осигури захранване с минерална вода на басейна. Димитров оповести, че управителния съвет на дружеството няма да съкращава работници, а може да назначи нови, в зависимост от нуждите на хората в курортния град.

В община Карлово вече е внесен работният проект за спортната база, а до есента на администрацията, която е в съдружие с частната фирма ще бъдат представени и работните проекти за ваканционните селища. Оставам със съмнения, че общината не е достатъчно добре защитена според устава на дружеството.

Ако установя, че се действа в разрез с интересите на общината аз ще използвам правомощията си като кмет и ще предприема мерки - каза кметът на Карлово Найденов.

Източник и снимка: БГНЕС