В Хидерабад (Индия) има триетажна сграда във формата на риба. Служителите вътре вероятно се чувстват като Моби Дик: в корема на "сребърната риба" няма много светлина, тъй като са пестили при изграждането на прозорци…

Сгради във формата на животни има по цял свят – забележителности, хотели, магазини, спортни центрове… Показваме ви най-интересните от тях:

В тази "прясна риба" се намира локалният контрол в областта на рибарството в Хидерабад, Индия.

Слоницата Луси е на повече от 100 години и е символ на Маргейт, Ню Джърси (САЩ). Тя е била офис, ресторант и кръчма, а сега е музей.

Този стъклен слон се намира в Хам, Германия и е висок 40 метра.

Хотелът Dog Park Inn в Айдахо не е за кучета, а за хора, които спокойно могат да доведат своите домашни любимци и да се насладят на залеза от балкона.

Този крокодил можете да видите в австралийския национален парк, а в него се намира луксозен хотел от веригата Holiday Inn.

Можете да намерите продукти от вълна в The Big Morino в Гулбърн, Австралия. Магазинът се намира в гигантска каменна овца.

В Хуахи, най-богатото село в Китай (на около 100 километра от Шанхай), се намира тази голяма жълта драконова глава. Устата играе ролята на покрита тераса.

Скрити е този дървен кон, около 30 гръцки воини са влезли нелегално в Троя. По стъпките на легендата посетителите на мястото на разкопките на Троя в Турция днес могат да направят същото.

Дървените пчелни пити са част от младежкия хостел "Grüne Wiek" в Бекервиц, Германия.

Тази конгресна зала е построена през 1957 година в Берлин. Заради сводестата покривна конструкция е известна сред местните като "бременна стрида".

Олимпийският стадион в Пекин има псевдонима "птичето гнездо".

Новият плувен басейн Zaha Hadid Aquatic Center в Лондон често бива оприличавaн на плоската риба писия. Всички плувни състезания на Олимпийските игри се проведоха в него.

Някои казват, че базиликата Норт-Дам дьо Фурвиер (в горната част на снимката) в Лион, Франция, изглежда като разположена върху гърба на слон, но признаваме, че е нужно повече въображение, за да успеем да го видим.