Кредитната криза продължава да засяга всички сегменти в сектора на недвижимите имоти в световен мащаб, сочат данни от последни проучвания на агенции. Всички пазари по света забавят темпа си на растеж заради последиците от нея.

Пазарът на луксозни имоти, който до скоро беше по-малко засегнат, също започна да усеща с пълна сила неблагоприятното й влияние.През второто тримесечие на тази година рискът от пренасищане на пазарите в Азия, както и спукване на балона с цените, се е повишил значително, става ясно от доклада на Knight Frank.

Британската столица Лондон беше изместена от първото място в класацията за най-скъпи имоти в света от малкото княжество Монако. Най-луксозните жилища в Лондон в момента се търгуват по 3 290 паунда за кв.м, докато в Монако те достигат 3 800 паунда, става ясно още от данните.

Според някои анализатори именно богатите клиенти от Русия, са причина за повишаващите се цени на луксзоните имотит в Лондон, както и френските и италиянски Алпи.

Световната финансова криза няма начина да не окаже своето влияние дори върху пазара на луксозни имоти по света, категорични са всички анализатори, следящи развитието в сектора в Европа и САЩ.

According to the analysis it is wealthy buyers from Russia who are influencing prices in London and the French and Italian Alps. Indian investors are also showing more interest in Europe and the US while in Asia it is the Chinese buyers who are leading the way.