Общо 54% от 274-те търговски улици, следени от Cushman & Wakefield в света, пострадаха от световното икономическо забавяне, като отчитат спад в наемите. Това е най-голямото понижение в 24-годишната история на проучването, като едва 18% от локациите отчитат повишение.

Повечето от 10-те най-скъпи улици по света отчитат понижение в наемните нива или се задържат на същите нива, а повечето търговски вериги са прекратили разширението на представителствата си.

Пето авеню в Ню Йорк остава най-скъпа търговска улица, като годишният наем е 17 000 долара за кв. м, или спад с 8.1% спрямо миналата година. Главната търговска улица в манхатън успява да запази първата позиция за 8-а поредна година.

На второ място се нарежда Козуей в Хонконг, а след него и легендарният парижки булевард Шан-з-Елизе.

Главната търговска улица на Мюнхен Кауфингерщтрасе отчита най-голям ръст на наемите (7.1%), като се изкачва на 9-о място спрямо 12-о през изминалата година.

В световен мащаб най-висок ръст в наемите спрямо миналата година отчита Аламеда Лорена в Сао Пауло - 111%.

За една година наемите на търговските имоти на софийския булевард "Витоша" са паднали с 20%. Въпреки това той остава в топ 40 на най-скъпите улици в света на предпоследното 39 място.