Кризата в САЩ и Великобритания с корективен ефект върху пазара на имоти у нас

937
Кризата в САЩ и Великобритания с корективен ефект върху пазара на имоти у нас

Финансовата криза в САЩ и Великобритания ще има корективен, а не негативен ефект върху пазара на недвижими имоти в България. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на консултантската фирма Колиърс Атанас Гаров, цитиран от БТА.

Той съобщи, че тази година се очаква увеличение на инвестициите в недвижимите имоти в страната, но като обем, а не като бройка.

Вложенията ще бъдат главно в разработка на нови проекти и инвестиции в съществуващи проекти, т.е. смяна на собствеността. На фокус ще бъдат инвестициите в нежилищните имоти като обем, а като бройка вложенията на финансови средства в жилищните сгради ще запазят дела си.

Търговските и офис имоти продължават да са от изключителен инвеститорски интерес, каза Гаров. В София и във Варна се наблюдава недостиг на офисни площи и този сегмент също ще привлече инвеститорския интерес тази година.

Като обем инвестиции в недвижимите имоти Румъния е лидер в региона. Ако инвестициите обаче се сравнят по отношение на дела им на човек от населението, няма големи разлики между България и Румъния, каза Гаров. В Букурещ цените на жилищните имоти сега са по-високи от тези в София.

Финансовата криза и отражението й върху пазара на недвижимите имоти в региона е сред темите на конференцията BalREc и изложението BalPEx, които ще се състоят между 14 и 20 април в София.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg