По цялата територия на Съединените щати агентите по недвижими имоти, както и продавачите в най-скъпите квартали, започват да усещат кредитната криза, пише CNNMoney.
Имоти за по няколко десетки милиона долара намиращи се в световно известни места като Бевърли Хийлс се обявяват за продажба с цени с по 15-20% по-ниски, от това което собствениците са заплатили за тях.

Понижение в цените на жилищните имоти отчитат за трите месеца от началото на годината в три от най-престижните и богати квартали в САЩ, става ясно от изнесените данни.

В Палм Бийч, Флорида, средната цена на жилищата е отчела понижение за периода с цели 38%, става ясно от данните публикувани в Интернет сайта Trulia. Цените в друг супер-луксозен квартал - Грийнуич Канектикът, е отчела спад с около 15% за периода.

Броят на просрочените ипотеки в Бевърли Хийлс се увеличил два пъти за четирите месеца от началото на годината в сравнение със същия период на преходната. Подобни данни идват и от други богаташки квартали, разположени в различни градове в цяла Америка.

Цените на жилищата в тези квартали са се понижили със сравнително ниски проценти в сравнение с останалите жилища. В някои квартали като Kenilworth, намиращ се в Чикаго, цените са скочили с цели 18% за периода.

Обаче голяма част от най-богатите райони в САЩ вече не се чувстват толкова имунизирани от разразилата се криза.