Кувейтски фонд купи сградата, в която до 2004 г. се помещаваше Лондонската фондова борса. Сумата на сделката е 271 млн. долара.

Като купувач на обекта с площ почти 20 хил. кв. м участва компанията St Martins Property Investments Limited, британско инвестиционно подразделение на правителството на Кувейт, съобщава Arabian Business.

Сградата осигурява девет етажа офис помещения, наематели в които са Talbot Underwriting, Universities Superannuation Scheme, Berenberg Bank и The Toronto Dominion Bank.

Имотите в Лондон продължават да се ползват с огромен интерес от страна на чужденци. Изследване на Университета в Кеймбридж установи, че 52% от офисите в Ситито в момента принадлежат на чужденци в сравнение с 8% през 1980 г.

Проучването показа, че офис пазарът в Лондон е показал забележителна устойчивост на глобалния икономически спад през 2008- а и в момента в Сити и бизнес-кварталите около него се предлагат имоти за над 5 млрд. паунда.

Сред сградите на пазара са Peterborough Court, седалището в Лондон на Goldman Sachs, Canary Wharf, жилищен блок на Credit Suisse и четири имота на стойност 1 милиард паунда от портфолиото на германския фонд Kanam, включително офисът на Deutsche Bank в Лондон.

Друго изследване на Lloyds TSB отчете, че през 2010 г. продажбите на имоти на стойност над 1 млн. паунда са достигнали най-високото си ниво от пика през 2007 г.