КЗК разреши на “Бета проджектс” АД да придобие 12 дружества за недвижими имоти

1426
КЗК разреши на “Бета проджектс” АД да придобие 12 дружества за недвижими имоти

Комисията за защита на конкуренцията одобри придобиване от страна на “Бета проджектс” АД, София на част от капитала на “Сноусайд” ЛТД, “Лендмарк България Еърпорт” ЕООД, “Лендмарк България шопс” ЕООД, “Лендмарк България тауър” ЕООД, “Лендмарк България цар” ЕООД, “Лендмарк пропърти България” ЕАД, Лендмарк България ритейл парк” ЕООД, “Лендмарк България маркет” ЕООД, “Лендмарк България парк” ЕООД, “Бриджкорп едно” ЕООД, “Бриджкорп фор” ООД, “Бриджкорп севън” ООД.

Предприятията оперират на пазара за недвижими имоти, допълват от комисията.

Мажоритарен собственик на придобиващото дружество “Бета проджектс” АД е “Алфа Дивелопмънтс” ЕАД. Целта на концентрацията е да допринесе за осъществяване на мащабна инвестиционна програма за доизграждане на различни сгради и подобряване качеството на предлаганите услуги.

Комисията установи, че пазарните дялове на страните по сделката са минимални и тя не би могла да ограничи избора на потребителите или да наруши ефективната конкуренция в сектора.

КЗК постанови предварително изпълнение на решението си.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg