Веригата хотели Leonardo Hotels, която е европейското представителство на израелската верига Fattal Hotel, реши да построи хотел в сградата на бившата източногерманска тайна полиция Щази в Берлин, съобщава израелският сайт globes-online.com.

Изпълнителният директор на веригата Fattal Hotel - Давид Фатал и кметът на германската столица Франц Шулц, обявиха на официална церемония старта на работата по новия хотел.

Той ще носи името Leonardo Royal Berlin. Общата сума за реставрацията и приспособяване на сградата за хотела се очаква да надхвърли 45 млн. евро.

Фасадата и оригиналният интериор на сградата ще бъдат максимално възстановени, като някои от килиите ще бъдат превърнати в хотелски стаи.

Leonardo Royal Berlin ще разполага с общо 304 стаи, включително 43 луксозни апартамента с всички удобства и самостоятелни тераси, както и лоби бар с височината на два етажа. Очаква се новият хотел да отвори врати през месец август 2009 г.

С откриването му хотелите от веригата в германската столица Берлин стават четири. Д. Фатал има 25 хотела в цяла Европа, като общата инвестирана сума за построяването им надхвърля 350 млн. евро.