Лимекс Сити получи разрешително за строеж на комплекса “Уинслоу Гардънс”

2275
Лимекс Сити получи разрешително за строеж на комплекса “Уинслоу Гардънс”

“Лимекс Сити” получи разрешително за строеж на жилищния комплекс от затворен тип “Уинслоу Гардънс”, съобщиха от дружеството .

Общото времетраене за осъществяване на проекта е 3 години, като първата негова част трябва да се въведе в експлоатация до края на 2009 година. Цялата планирана инвестиция за комплекса е в размер на 200 милиона лева, разпределена във времето, съобразно графика за изграждане на петте негови етапа.

Първата част - 24 млн. лева е вече реализирана, а останалата част от 180 млн. лева ще бъде реализирана в следващите 3 години, в това число – 100 млн. лева – за нежилищни разходи и 80 млн. лева - за жилищно строителство.

Очакваните данъци, които ще бъдат платени към бюджета за всички фази на проекта, са в размер на около 17.7 млн. лева. “Лимекс Сити” ЕАД ще създаде условия за разкриване на около 200 нови работни места след завършването на проекта. Същевременно ще се създадат и 230 косвени работни места в търговските зони и 2500 - в офисните зони.

“Уинслоу Гардънс” ще бъде ситуиран в столичния квартал “Манастирски ливади”. Първата му фаза на застрояване предвижда изграждането на 6 нискоетажни сгради, в които ще бъдат разположени 444 апартамента, както и обществена зона със СПА център, фитнес и басейн, ресторант, магазини, аптека, медицински кабинети, дневна занималня за деца, фризьорски салон, химическо чистене, полифункционална площ. Плътността на застрояването на сградите в жилищния комплекс ще бъде значително по-ниска от нормативно разрешената, така че да осигуряват достатъчно комфорт, семеен уют и спокойствие за обитателите.

“Уинслоу Гардънс” е първият жилищен комплекс в България с индивидуално газифициране. Всеки от обитателите му ще контролира сам този процес и ще заплаща разходите си директно на доставчика – концесионерът за района Софиягаз. Комплексът ще разполага с подземна пътна мрежа, което създава условия за големите паркови площи – близо 50% от територията му. Специално подбраните антиалергични дървесни видове в парка ще допринесат за комфорта на жителите на комплекса.

“Лимекс Сити” ЕАД е дъщерно акционерно дружество на “Прима Инвестмънтс” ЛТД, съвместно предприятие на “Уинслоу Дивелъпмънтс” OOД, което притежава 12% от него и RREEF - глобалното инвестиционно звено на Дойче Банк с участие от 88%. Основната дейност на сертифицираната компания е осъществяването на инвестиционния проект “Уинслоу Гардънс”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg