“Лимекс Сити” получи разрешително за строеж на жилищния комплекс от затворен тип “Уинслоу Гардънс”, съобщиха от дружеството .

Общото времетраене за осъществяване на проекта е 3 години, като първата негова част трябва да се въведе в експлоатация до края на 2009 година. Цялата планирана инвестиция за комплекса е в размер на 200 милиона лева, разпределена във времето, съобразно графика за изграждане на петте негови етапа.

Първата част - 24 млн. лева е вече реализирана, а останалата част от 180 млн. лева ще бъде реализирана в следващите 3 години, в това число – 100 млн. лева – за нежилищни разходи и 80 млн. лева - за жилищно строителство.

Очакваните данъци, които ще бъдат платени към бюджета за всички фази на проекта, са в размер на около 17.7 млн. лева. “Лимекс Сити” ЕАД ще създаде условия за разкриване на около 200 нови работни места след завършването на проекта. Същевременно ще се създадат и 230 косвени работни места в търговските зони и 2500 - в офисните зони.

“Уинслоу Гардънс” ще бъде ситуиран в столичния квартал “Манастирски ливади”. Първата му фаза на застрояване предвижда изграждането на 6 нискоетажни сгради, в които ще бъдат разположени 444 апартамента, както и обществена зона със СПА център, фитнес и басейн, ресторант, магазини, аптека, медицински кабинети, дневна занималня за деца, фризьорски салон, химическо чистене, полифункционална площ. Плътността на застрояването на сградите в жилищния комплекс ще бъде значително по-ниска от нормативно разрешената, така че да осигуряват достатъчно комфорт, семеен уют и спокойствие за обитателите.

“Уинслоу Гардънс” е първият жилищен комплекс в България с индивидуално газифициране. Всеки от обитателите му ще контролира сам този процес и ще заплаща разходите си директно на доставчика – концесионерът за района Софиягаз. Комплексът ще разполага с подземна пътна мрежа, което създава условия за големите паркови площи – близо 50% от територията му. Специално подбраните антиалергични дървесни видове в парка ще допринесат за комфорта на жителите на комплекса.

“Лимекс Сити” ЕАД е дъщерно акционерно дружество на “Прима Инвестмънтс” ЛТД, съвместно предприятие на “Уинслоу Дивелъпмънтс” OOД, което притежава 12% от него и RREEF - глобалното инвестиционно звено на Дойче Банк с участие от 88%. Основната дейност на сертифицираната компания е осъществяването на инвестиционния проект “Уинслоу Гардънс”.