Инвеститорите на Логистичен Парк Варна обявяват конкурс за изготвяне на проект за декорация на най-високия комин в индустриалната зона на града. Със своите 80 м височина коминът, намиращ се в центъра на логистичния комплекс, от десетилетия маркира тази част на морската столица и е добре видим от магистрала Хемус.

Предизвикателството е към всички жители и гости на Варна, които се чувстват творци и имат желание да допринесат за съвременния и привлекателен облик на морската столица.
Няма ограничения за професията и възрастта на участниците, които могат да бъдат и физически лица и фирми.

Проектът е част от социално ангажираната политика на инвеститорите на Логистичен Парк Варна в подкрепа на развитието и модернизирането на облика на индустриалната зона и превръщането на градската среда в по-привлекателна за работа и живеене.

Крайният срок за предаване на проектите е 15 септември 2007 г. Идеите ще бъдат оценени и класирани от жури, в което участват представители на компаниите инвеститори и утвърдени архитекти от Варна.

Наградният фонд е в размер на 4500 лв., който се разпределя между класиралите се на първо и второ място проекти, съответно I награда – 3500 лева, II награда – 1000 лева.

Логистичен Парк Варна е разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица, той е първият съвременен проект в региона на обща застроена площ от над 80,000 кв. м.

Проектът ще бъде реализиран на три фази, като изграждането на първия етап с обща застроена площ от 24 000 кв. м ще приключи до март 2008 г.

Инвеститори на комплекса са водещата строителна и инвестиционна компания FairPlay International и Bulgarian Property Developments – компания, листвана на Лондонската фондова борса. Ексклузивен консултант е международната консултантска компания Colliers International - лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти.