Месец след първата копка на проекта, Логистичен Парк Варна получи Сертификат за Инвеститор от клас А. Документът отчита стойността на инвестицията, която ще надхвърли 100 милиона лева, както и покриването на изискванията за този тип комплекси - местоположение и достъп; компоненти и характеристики на сградите, както и управление и качество на предлаганите услуги.

Сертификатът за инвеститор от клас А дава правото и възможността за индивидуално административно обслужване, облекчен режим при предоставяне право на собственост и ограничени вещни права върху недвижими имоти, частна, държавна или общинска собственост, отпускане на целеви средства от държавния бюджет за изграждане на елементи на техническата инфраструктура.

Логистичен Парк Варна ще използва държавната подкрепа за довършване и изграждане на пътни артерии, планирани в общия градоустройствен план, които ще улеснят движението около комплекса и ще предоставят удобен достъп за неговите наематели и посетители.

„Сертификатът за Инвеститор от клас А отчита ключовата роля на Логистичен Парк Варна за икономическото развитие на Варна и региона чрез създаването на съвременна логистична среда за бизнеса. Подкрепа на държавата отчита по категоричен начин и факта, че Варна е атрактивна локация за логистичния бизнес, като Логистичен Парк Варна е проектиран да отговори на неговите нужди.”, се казва в изявление на инвеститорите на комплекса.

Логистичен Парк Варна е първият проект в региона, който ще предложи съвременна концепция, отговаряща на изискванията на наемателите за складови съоръжения, ефективно управление на стоки и приятна работна среда едновременно.

Интересът, който той предизвика на пазара е изключителен, като месец след старта на строителството са заявени намерения за наемане на всички площи от първите две сгради. Затова инвеститорите започват предсрочно изграждането на следващите сгради от Логистичен Парк Варна. Представителите на бизнеса оценяват високо професионалното планиране и предимствата на комплекса.

Инвеститори на комплекса са водещата строителна и инвестиционна компания FairPlay International и Bulgarian Property Developments – компания, листвана на Лондонската фондова борса. Ексклузивен консултант е международната консултантска компания Colliers International - лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти.

Разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица, Логистичен Парк Варна е с обща застроена площ от над 80,000 кв. м, включващи висококачествени модерни складове, обслужващи офиси и търговски площи. Логистичен Парк Варна ще предостави готови за експлоатация складови площи под наем. Всички сгради са професионално планирани и предлагат максимална гъвкавост и опции за експанзия. Освен стандартни пространства за складиране на средно- и бързооборотни стоки, Логистичен Парк Варна ще осигури и възможности за наемане на специализирани площи, предлагащи контрол на температурата и cross-docking системи. Проектът ще бъде реализиран на три фази, като изграждането на първия етап с обща застроена площ от 24,000 кв. м ще приключи до март 2008 г.