Днес изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев ще връчи сертификат за инвеститор от клас А на Марио Захариев, член на Борда на директорите на Логистичен Парк Варна и изпълнителен директор на FairPlay International.

Комплексът предизвика изключителен интерес на пазара, като месец след старта на строителството са заявени намерения за наемане на всички площи от първите две сгради.

Логистичен Парк Варна е първият проект в региона, който ще предложи съвременна концепция, отговаряща на изискванията на наемателите за складови съоръжения, ефективно управление на стоки и приятна работна среда едновременно.

Инвеститори са водещата строителна и инвестиционна компания FairPlay International и Bulgarian Property Developments – компания, листвана на Лондонската фондова борса.

Ексклузивен консултант е международната консултантска компания Colliers International - лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти.

Разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица, Логистичен Парк Варна е с обща застроена площ от над 80,000 кв. м, включващи висококачествени модерни складове, обслужващи офиси и търговски площи.

Складовите пространства в комплекса ще са 55 хил. кв. м, включително складови площи с контрол на температурата, докато търговските площи и офис площите ще са респективно 10 500 и 13 000 кв. м.

Очакванията са проектът да бъде завършен до края на 2009 г., като общата стойност на инвестициите ще възлезе на 100 млн. лв.