Лондон е най-привлекателният град в света за международните търговски компании, изтласквайки Дубай, който вече е на втора позиция пред Ню Йорк, сочи проучване на съвета по търговски недвижими имоти Се Бе Ер Е (CBRE), предаде Франс прес, цитиран от БТА.

За пета поредна година авторите на изследването анализират позициите на 326 водещи световни търговски компании в над 200 града.

Москва се е изкачила на четвърто място, следвана от Хонконг и Кувейт. '

Другите градове, представени в топ 20 "са смесица от традиционни пазари и новоутвърждаващи се, а това дава представа за реалната глобализация на търговията на дребно", подчертава Се Бе Ер Е.

Като цяло "марките продължават да нарастват в международната си експанзия въпреки не особено благоприятната среда за потреблението", подчертават авторите на изследването.

"Американските търговски компании от сектора на модата се разрастват извън границите си с възобновена мощ и все повече се насочват към Европа, опирайки се на много успешното навлизане на марки като Hollister, Apple, Michael Kors и Forever 21, коментира Питър Голд, директор за трансграничната търговия за Европа, Близкия изток и Африка.