Бългериън пропърти дивелопмънтс (Bulagarian Property Developments PLC) обяви, че е осъществила две придобивания на стойност близо 2 млн. евро, за да увеличи портфейла си, информира днес Томсън файненшъл.

Компанията съобщи, че е купила парцел от 53 676 кв. м в Русе за 1.40 млн. евро без ДДС. Бългериън пропърти дивелопмънтс уточни, че Русе има стратегическо местоположение, тъй като транспортният коридор, пресичащ река Дунав чрез железопътен и автомобилен мост, превръща града в изключително подходящо място за разполагане на дистрибуторски складове.

Парцелът е част от новия индустриален комплекс в Русе, разположен приблизително на един километър от моста, и вече е снабден с модерна инфраструктура от русенската община, съобщи БТА.

През следващите две години компанията възнамерява да построи магазини и офиси върху площ от близо 18 000 кв. метра. Бългериън пропърти дивелопмънтс е придобила и дял от 50 процента от проекта за построяване на търговски център в Сандански. Компанията купи дела от ФеърПлей къмършъл (FairPlay Commercial) за 560 000 евро.

Търговският център ще бъде построен съвместно с ФеърПлей, която си запазва останалите 50 процента. Строителната дейност се очаква да започне в средата до края на 2008 г., посочва Томсън файненшъл.