Инвестиционният фонд Луис Чарлз София Пропърти Фонд, листван на Лондонската борса, подписа договор с Уинслоу Дивелъпмънтс за регулиране и последващото развитие на проект за вилно селище близо до село Баня, недалеч от ски курорта Банско.

Уинслоу Дивелъпмънтс и инвестиционния фонд Луис Чарлз София Пропърти подписаха 4-годишен договор за управление на проект. Сделката ще генерира приходи на стойност приблизително 113 милиона евро. Обект на одобрение е регулирането на парцела от 121,420 квадратни метра в следващата една година, проектирането и изграждането на ваканционно селище, както и маркетинг и продажби на готовите площи. На този етап двете компании водят допълнителни преговори за следпродажбено управление на имота.

Проектът в Баня предвижда регулация на парцела, изграждане на вилно селище от самостоятелни и редови къщи, както и просторни апартаменти разположени в двуетажни и триетажни сгради. Селището ще предоставя всички удобства, гарантиращи комфорта на почиващите – тенис кортове, басейни, спа център, ресторант и барове. Неговото изключително красиво разположение на хълм предлага уникална гледка към планините Рила, Пирин и Родопи.

Чрез партньорството ни с Люис Чарлс затвърждаваме своите позиции в управлението на инвестиционни проекти, коментира Иван Мекушин, управляващ директор на Уинслоу Дивелъпмънтс.

С реализирането на няколко подобни проекта в Банско успяхме да изградим една солидна основа на нашия бизнес в региона. Договорът с Британския инвестиционен фонд е високо ценено признание за потенциала и уменията на Уинслоу Дивелъпментс, коментира още той.

Уинслоу Дивелъмпънтс е българска компания, която развива активна дейност на пазара за недвижими имоти от 2001 г. като вече е реализирала редица успешни проекти в ски курорта Банско.

През юли 2006 Уинслоу Дивелъпмънтс създаде смесено дружество, за да развие проект, включващ изграждането на над 1000 апартамента в два жилищни комплекса на територията на София, съвместно с инвестиционното звено на Дойче Банк – RREEF. 12% от смесеното дружество е собственост на компанията, а останалите 88% са притежание на RREEF. Планираната инвестиция надхвърля 100 милиона евро.

София пропърти фонд Луис Чарлз е листван на AIM (код на компанията: LCSS), част от пазара на Лондонската борса. Фондът е инвестирал в закупуването на множество парцели земя и инвестиционни жилищни проекти в България, откакто е листван в късната 2005 година. Фондът е концентриран върху изграждането на партньорства с компании, които са доказани професионалисти в изграждането на жилищни проекти.